Τρίτη 20 Απριλίου 2010

πιπεράτο φιλέτο ή μπριζόλα

Υλικά:
κρέας μοσχάρι φιλέτο ή και μπριζόλα κάνει 2 κομμάτια,ή όσο θέλει ο καθένας
διάφορα πιπέρια τριμμένα (τα κολλάμε στο κρέας)
αλάτι
κονιάκ κατά βούληση
κρέμα γάλακτος (ή πετιμέζι για πιο ελαφρύ )
βούτυρο
και πλευρώτους πάει αλλά είναι παραλλαγή
Εκτέλεση:
Κολλάμε τα πιπέρια στο κρέας ή απλά τα σωτάρουμε σε βούτυρο μαζί με το κρέας(μανιτάρια επίσης αν βάλουμε) ,σβήνουμε με κονιάκ ,αλατίζουμε,μόλις απορροφηθεί το κονιάκ ,ρίχνουμε την κρέμα ή το πετιμέζι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα .Ταιριάζει με τις πατάτες ογκρατέν,τέλεια.

1 σχόλιο: